Kezdőlap > Uncategorized > Az utolsó blogbejegyzés

Az utolsó blogbejegyzés


Az utolsó blogbejegyzés. Már rég meg kellett volna írnom.

2009. augusztus elsején írtam meg e blog első bejegyzését. Akkor kitértem pár dologra, ami időközben megváltozott – részben ez az oka, hogy e blogot elhanyagoltam, illetve, hogy most megszületik az utolsó bejegyzés.

(Egy kis kitérő következik, mielőtt rátérnék a konkrét okokra.)

A BKF Public Relations Kommunikáció szakiránya után időközben elvégeztem a Stratégiai Marketing Szakirányt is. Nem volt kihagyás a kettő között, az egyik félévben végeztem pr-en, a rákövetkezőben már kezdtem is a marketinget. Páran bizonyára felteszik a kérdést, hogy mi motivált e szakok elvégzésében. Nos, a pr képzés állt legközelebb az akkoriban betöltött pozíciómhoz (belső kommunikációs specialista). A rákövetkező munkahely, és pozíció még mindig e területhez kapcsolódott, intranet specialistaként tevékenykedtem egy évig, a szerződésem lejártáig.

A stratégiai marketing képzést pedig azért kezdtem el, mert figyelemmel követve a meghirdetett állásokat úgy láttam, hogy még mindig többen keresnek marketingest, mint bármilyen más egyéb kommunikációs végzettséggel rendelkező pályázót. (Igen, tudom, a marketingnek csupán egy részét jelenti a marketingkommunikáció, de a lényeg az, hogy a meghirdetett állások jelentős része, főleg, ha kis cégekről van szó, akkor erre irányul.) Eleve nem tartom túl jó ötletnek a két terület (marketing – pr) éles különválasztását. Multinacionális cégeknél érthető a dolog, de akkor is szoros együttműködésre van szükség a két terület között. Integrált kommunikációban kell gondolkozni, akármilyen elcsépelten hangzik is.

(Vissza a blog lezárására, és a konkrét okokra.)

Röviden összefoglalva: részben időhiány, és részben a kommunikációs szakma – örvendetes – aktivitása okozta e blog “vesztét”.

A munka mellett szabadidőm egy részét arra fordítottam, hogy az intranet menedzsmenttel kapcsolatban szerezzek ismereteket. Szombatonként pedig, – a már említett – stratégiai marketing képzésre jártam.

Időközben egyre több ügynökség fedezte fel magának a közösségi médiát Magyarországon, és páran aktív tartalomgyártásba, illetve -megosztásba kezdtek. Úgy gondoltam, ezzel e blog valamelyest okafogyottá vált.

Akit érdekel e szakma, annak javaslom kövesse figyelemmel a különböző ügynökségek tevékenységét. Ez manapság már igen egyszerű, legalábbis az aktívabbak esetén. (Facebook, Twitter, stb.) Ráadásul, ha valakit gyakornoki állás érdekel, akkor így igen hamar értesülhet a lehetőségekről. Persze, a Google  alerts -ben is be lehet állítani, hogy küldjön értesítést, ha valahol felbukkan a “pr gyakornok” , stb. kifejezés. Mellesleg egy ideje a különböző állásportálok külön szekciót hoztak létre a gyakornoki pozíciókkal kapcsolatban, ott is érdemes rendszeresen körülnézni, illetve hírlevelet kérni, vagy RSS-ben feliratkozni. Arról már nem is beszélek, hogy ott van még a legegyszerűbb megoldás – közvetlenül kapcsolatba lépni az ügynökségekkel, és rákérdezni a dologra.

Apropó, bár egyre aktívabbak az ügynökségek itthon, de bizonyos tényezők miatt még mindig kevés információhoz lehet hozzájutni egy-egy elvégzett megbízás részleteiről. (Ez mondjuk érhető.) Épp ezért, ha valaki esettanulmányokra kíváncsi, és kicsit körülnézve a nagyvilágban, – még, ha csak a számítógép, laptop, netbook, okostelefon, stb. előtt ülve is -, akkor javaslom kövesse figyelemmel ezeket a blogokat.

Röviden ennyi.

U.i.: Az épp aktuális állásomtól függetlenül, ha máskor nem is, de szabadidőmben az online marketinghez kapcsolódó dolgokkal szeretnék foglalkozni, így úgy döntöttem tiszta lappal indítok, és új blogba kezdek. A névválasztáson nem sokat tanakodtam, úgy voltam vele, hogy bár a pozícióm, munkaköröm, illetve annak megnevezése még változhat, de a saját nevem már nem. Ennek eredményként született meg a http://szucscsaba.hu/ Ha valakinek valamilyen online kommunikációval kapcsolatos kérdése van, esetleg szakdolgozatához szeretne pár tippet, vagy honlapjával kapcsolatban pár javaslatot, – esetleg cégtulajdonosként honlapkészítés előtt áll, az nyugodtan lépjen kapcsolatba velem. (Szívesen segítek, ha módomban áll. Természetesen ingyen.)

Kategóriák:Uncategorized
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás